Home » Įdomybės » Ko nevalgyti pusryčiams: 8 maisto produktai, kurių reikėtų vengti

Ko nevalgyti pusryčiams: 8 maisto produktai, kurių reikėtų vengti

by admin

Pusryčiai turėtų būti sveikiausias dienos valgis. Jūsų pusryčiai turėtų būti labai sveiki, nes tai yra pirmasis valgis ryte po beveik 10-12 valandų badavimo.

Jame turėtų būti daug svarbių vitaminų ir mineralų, kurie gali padėti padidinti energijos lygį ir išlaikyti energiją visą dieną. Taigi nedarykite klaidos su pusryčiais.

Pasak dietologės yra 8 nesveiki maisto produktai, kurių reikia vengti arba bent jau valgyti saikingai.

1. Saldūs dribsniai Saldūs dribsniai gali sukelti nereikalingus cukraus šuolius.

Norėdami išlaikyti pastovų energijos lygį, rinkitės mažai cukraus turinčius nesmulkintus grūdus.

2. Jogurtas su priemaišomis. Jogurte su priedais dažnai yra cukraus ir dirbtinių priedų, paslėptų puodelyje. Verčiau rinkitės paprastą graikišką jogurtą ir saldumui įpilkite šlakelį šviežių vaisių ar medaus.

3. Balta duona Balta duona gaminama iš rafinuotų miltų, kuriuose trūksta skaidulų ir maistinių medžiagų, esančių nesmulkintuose grūduose.

Rinkitės viso grūdo duoną, kad aprūpintumėte savo kūną nuolatine energija ir būtinomis maistinėmis medžiagomis

4. Sumuštiniai su nesveikais įdarais Tokie sumuštiniai prisideda prie sočiųjų riebalų pertekliaus ir tuščių kalorijų. Rekomenduojama rinktis rupią duoną ir liesus baltymus, pavyzdžiui, kvietinę duoną.

Įpilkite kiaušinių baltymų ir daržovių, kad gautumėte maistingą, sotų pusryčių sumuštinį.

5. Blynai ir sirupas Tradiciniai blynai ir sirupai gali tapti cukraus spąstais. Verčiau rinkitės blynus, pagamintus iš neskaldytų kviečių arba migdolų miltų, ir užpilkite šviežių uogų arba šiek tiek gryno klevų sirupo.

6. Perdirbta mėsa pusryčiams Šoninė ir dešra arba konservuotos pupelės gali būti pusryčių pagrindas, tačiau didelis natrio ir sočiųjų riebalų kiekis gali būti žalingas.

Pasirinkite liesą baltymų šaltinį arba augalinę alternatyvą, kad išlaikytumėte pusryčių pusiausvyrą ir širdies sveikatą.

7. Duona ir pyragas Parduotuvėje įsigyti bandelės ir pyragaičiai yra naudingi, tačiau juose dažnai yra daug rafinuoto cukraus ir nesveikų riebalų.

Kepkite patys naudodami nesmulkintus kvietinius miltus ir pridėkite vaisių bei riešutų papildomai mitybai.

8. Laikykite vaisių sultis Parduotuvėje įsigytos vaisių sultys gali atrodyti kaip sveikas pasirinkimas, tačiau joms dažnai trūksta skaidulų ir yra pridėta cukraus.

Norėdami gauti visas maistines medžiagas be dirbtinių priedų, rinkitės visą vaisių arba patys pasigaminkite šviežiai spaustų sulčių.

Sveikiems pusryčiams visada rekomenduojama valgyti naminį maistą be cukraus ar riebalų. Galite mėgautis omletu, avižiniais dribsniais, chia sėklų pudingu ir kt.

JUMS TAIP PAT PATIKS