Nėra abejonių, kad avokadai yra vienas iš sveikiausių vaisių pasaulyje. Jie yra tikras maistinių medžiagų šaltinis, tačiau jų universalumas leidžia juos pridėti tiek prie salotų, tiek prie desertų.
Kelios studijos patvirtino, kad įprastas avokadų vartojimas yra naudingas sveikatai. Štai 20 svarbiausių privalumų:
Gausūs sveiki riebalai, padedantys mažinti širdies priepuolio ir insulto riziką, taip pat MTL cholesterolio kiekį kraujyje.
Palaiko svorio metimą.
Kontroliuoja kraujo spaudimą, dėl kalio kiekio kraujyje.
Širdies ir kraujagyslių ligų gydymas, mažinant MTL cholesterolio kiekį.
Mažina trigliceridų kiekį kraujyje.
Sumažina bendrą cholesterolio kiekį, 7. MTL cholesterolio kiekį (blogojo) kiekį.
Didina HDL (gerojo) cholesterolio kiekį.
Turtingas maistinių medžiagų kiekis: vitamino C, E, B6, K, vario, folio rūgšties, kalio, pantoteno rūgšties ir daugelio kitų.
Gerina maistinių medžiagų absorbciją.
Gerina antioksidantų absorbciją, įdedant pusę avokado į salotas, didinant alfa karotino, beta karotino ir luteino kiekį.
Teikia apsaugą nuo diabeto, mažindamas cukraus kiekį kraujyje.
Mažina skausmą, turėdamas priešuždegiminių savybių.
Sumažina uždegimą, kovojant su įvairiomis ligomis.
Palaiko akių sveikatą, turintis antioksidantų, naudingų akių distrofijai gydyti.
Tinka nėščioms moterims, dėl vitamino B6 ir folio rūgšties kiekio.
Padeda kovoti su vėžiu, slopindamas vėžio ląstelių augimą.
Stiprina kaulų sveikatą.
Gerina virškinimą.
Pagerina nuotaiką, turintis kalio ir folio rūgšties, mažinantis depresijos simptomus.