Pyragų vartojimo kultūra XXI amžiuje pasiekė visiškai naują lygį. Jei iki XX amžiaus toks kepimas buvo laikomas tik kaip būdas numalšinti alkį po alinančios darbo dienos, tai dabar pyragai tapo tikru kulinariniu menu.
Yra tiek daug būdų, kaip paruošti kepinius su įdaru, kad spausdinami didžiuliai tomai su skirtingų šalių receptais. Amerikoje pyragų garbei vyksta ypatingas renginys.
Kiekvienais metais Kalifornijoje vyksta keisčiausio pyrago konkursas. Kepimas su žemės riešutų sviestu, raugintais agurkais, majonezu ir kitais pyragams netipiniais ingredientais jau nugalėjo.
Taip pat norime pagaminti šiek tiek keistus pyragus, būtent greitus ir panašius į blynus.
Ingredientai:
- kefyras – 500 ml;
- žalieji svogūnai – 50 g;
- kepimo milteliai – šaukštelis;
- dešra – 200 g;
- kiaušinis – vnt.;
- miltai – 850 g;
- druska – šaukštelis.
Gaminimo procesas:
Kefyrą reikia sumaišyti su kepimo milteliais, palaipsniui į mišinį įmaišyti druską ir kiaušinį. Sumaišę visus ingredientus, į kefyro masę įsijokite miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite. Sudėkite ingredientus į tešlą, vėl išmaišykite ir perkelkite į konditerinį maišelį.
Keptuvėje įkaitinkite 50 ml augalinio aliejaus ir iš maišelio išspauskite porcijas būsimų pyragėlių. Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tai labai universalus receptas, nes į tešlą galite dėti bet kokį įdarą.
Pavyzdžiui, šiuose pyraguose puikiai dera paprika ir sūris.