Dešrą galima pamatyti bet kurios bakalėjos parduotuvės lentynoje. Tai tapo paprastų žmonių mitybos dalimi. Dešras vokiečiai pradėjo gaminti XIX amžiaus pradžioje. Dešrelės buvo rūkytos, troškintos ir keptos. Pramonininkai nusprendė sukurti…
receptas
-
Receptai
-
Toks populiarus patiekalas kaip vyniotinis atkeliavo pas mus prieš kelis šimtmečius iš Vakarų Europos virtuvės. Dėl daugybės virėjų eksperimentų šis patiekalas tapo labai populiarus. Manoma, kad vyniotinis kilęs iš Šveicarijos,…
-
Receptai
Bulvės, malta mėsa ir 2 kiaušiniai. Kalnas tinginių pyragėlių per 10 minučių: puikus atradimas
by adminPyragėliai ruošiami daugelyje šeimų, naudojant visiškai skirtingus receptus. Bet koks tešlos ir įdaro pakeitimas lemia visiškai naują pyragų tipą. Dėl to šį patiekalą sunku padaryti nuobodu ir nuobodu. Receptą, apie…
-
Receptai
Vakarienei gaminu vietoj pyragėlių: imu 330 g faršo ir 3 stiklines miltų. Namuose visada bus produktų šiems pyragėliams
by adminIš pradžių pyragai mūsų šalyje buvo laikomi šventiniu patiekalu. Žodis „pyragas“ mūsų kalboje turi šaknį su žodžiais „šventė“ ir „šventė“. Tai reiškia, kad pyragai buvo gana reikšmingas patiekalas vestuvėse ir…
-
Receptai
Paimu bulves ir šiek tiek maltos mėsos. Paprastas receptas, bet mano šeima jį mėgsta: sultinga ir soti užkepėlė
by adminPirmą kartą 1886 m. troškinys pasirodė kaip atskira patiekalo rūšis. Viena šeimininkė nusprendė pagaminti patiekalą iš maisto likučių, surinktų nuo pietų stalo. Moteris viename dubenyje sumaišė maisto likučius, užpylė išplaktais…
-
Receptai
Taip gamino ir mane išmokė mano prosenelė. Vietoj pyragėlių užkandžiui: sotūs ir skanūs sumuštiniai
by adminGreito ir nesveiko užkandžio dilema kamuoja daugumą ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio gyventojų. Nuolatinės kasos problemos, nutukimas, gastritas ir kitos virškinimo sistemos ligos – greito, nesveiko užkandžio…
-
Receptai
Mėsos suktinukai: receptas be orkaitės. Niekada nevalgiau tokio skanaus maisto net restoranuose
by adminMėsos suktinukai tapo neatsiejama įvairių furšetų ir šeimos vaišių dalimi. Jie derinami su visų rūšių produktais, pavyzdžiui, sūriu, kumpiu, dešra. Šis patiekalas dažnai patiekiamas restoranuose kaip aperityvas prie pagrindinio patiekalo.…
-
Receptai
Taip gaminu 15 metų vietoj kotletų. Švelnūs ir sultingi: tingūs pyragėliai greitam užkandžiui
by adminSenovės graikams ir romėnams kopūstai buvo vaistas, galintis padėti nuo bet kokios ligos – galvos skausmo, kurtumo, nemigos ar pykinimo. Mokslininkai šiai daržovių kultūrai skyrė daug darbo, o kiti tikrai…
-
Receptai
Cukinija skaniau nei mėsa: greitai ir neįtikėtinai skanu. Tiesiog sutarkuokite 1 cukiniją ir 1 bulvę
by adminCukinijos yra sezoninė daržovė, todėl būtent vasarą receptai su jomis yra populiarūs. Kiekvienas cukinijų mylėtojas bent kartą yra išbandęs iš šios daržovės pagamintus blynus. Jie greitai iškepa ir jų užtenka…
-
Receptai
Paprastas receptas: pienas ir vaisiai. Skanus ir sveikas desertas be želatinos ir kepimo
by adminMažoji Azija laikoma marmelado gimtine. Iš ten pirmą kartą po kryžiaus žygių jis buvo atvežtas į Europos šalis, kur išplito labiausiai. Po šimtmečių jis laikomas tradiciniu britų virtuvės desertu. Šiandien…