Apie blynų kilmę sklando daug įdomių legendų ir teorijų. Faktas yra tai, kad ne visi archeologai supranta, kaip žmonės senovėje galėjo paruošti tobulai lygius blynus.
Senovės šeimininkės tikriausiai iki tobulumo ištobulino savo maisto gaminimo įgūdžius. To reikalavo viduramžių žmogaus kultūra ir gyvenimas. Tačiau buvo būtinas ir tam tikras aplaidumas gaminant maistą.
Pavyzdžiui, yra teorija, kad blynai atsirado visiškai atsitiktinai. Viena šeimininkė ant virtuvės reikmenų pamiršo miltų mišinį arba kefyrą. Tai paaiškėjo tik tada, kai blynas pradėjo degti keptuvėje ar orkaitėje.
Šios istorijos tikrumu abejojama. Tačiau vis dėlto blynų išradimas yra svarbus maisto gaminimo žingsnis. Mes jums pasakysime, kaip pagaminti skanius blynus su neįprastu įdaru.
Ingredientai;
- bulvės – 400 g;
- augalinis aliejus – 500 ml;
- druska – žiupsnelis;
- krapai – 50 g;
- vanduo – 300 ml;
- kiaušiniai – 4 vnt.;
- miltai – 300 g.
Gaminimo procesas:
Nulupkite ir supjaustykite bulves ant vidutinių trintuvės dantų, smulkiai supjaustykite krapus. Į šį mišinį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Į mišinį supilkite verdantį vandenį, persijokite miltus ir užminkykite lipnią tešlą. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite tešlos porciją į nedidelį kiekį aliejaus.
Uždengtus blynus apkepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Taip gauname storus, purius bulvinius blynus. Tai savotiškas bulvinių blynų variantas, tačiau talpesnis ir didesnis.