Patiekalas paprastas, bet gana originalus ir sultingas, sotus. Galite paimti įvairius makaronus, tinka įvairių rūšių ir veislių. Naudokite daugiau sūrio ir prieskonių pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos krūtinėlė, 350 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- pienas, 300 ml;
- sūris, 100 g;
- kietųjų kviečių makaronai, 250 g;
- augalinis aliejus, 35 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirai ir prieskoniai, aromatinės žolelės, bazilikas, žolelės ir žalieji svogūnai;
- pomidorai, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite gabalėliais.
Supilkite makaronus į kepimo indą ir ant viršaus uždėkite mėsą.
Pomidorus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į formą.
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir žaliuosius svogūnus arba įprastus svogūnus, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Supilkite į formą.
Kiaušinius sumaišykite su pienu, pipirais, aromatinėmis žolelėmis, druska ir prieskoniais.
Supilkite padažą į formą.
Ant viršaus uždėkite tris kietuosius sūrius, kuriuos galite naudoti pagal savo skonį.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Jei bijote, kad per tą laiką sūris gali apdegti, uždenkite troškintuvą folija, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite foliją ir tik tada pabarstykite sūriu.
Aš patiekiu sotų, skanų troškintuvą su grietinės, česnako ir krapų padažu, galite įdėti daugiau garstyčių arba naudoti kitokį padažą.