Home » Receptai » Faršas toks skanus, kad taip gaminu 3 kartus per savaitę. Sotus ir greitai paruošiamas patiekalas

Faršas toks skanus, kad taip gaminu 3 kartus per savaitę. Sotus ir greitai paruošiamas patiekalas

by admin

Vienas iš ekonomiškiausių viduramžių patiekalų buvo troškinys. Faktas yra tas, kad šis patiekalas buvo gaminamas iš likučių, likusių ant stalo po pietų. Tiesą sakant, vakarienė buvo ruošiama iš šių menkų patiekalų troškintuvų pavidalu. Tik po kurio laiko troškinys tapo rafinuotu patiekalu.

REKLAMA

Nuomonės apie troškintuvo kilmę skiriasi. Daugelyje šalių jie gamino kažką panašaus į klasikinį troškintuvą. Pavyzdžiui, pas mus patiekalą pakeitė makaronų gaminimo aparatas, Prancūzijoje ruošdavo gratiną.

Tikriausiai visose pasaulio tautose buvo greito paruošimo biudžetinis patiekalas. Vėliau šių patiekalų visuma buvo sujungta į vieną žodį – troškinys.

Šiandien paruošime skanų naminį mėsos užkepą.

REKLAMA

Ingredientai:

  • malta mėsa – 700 g;
  • svogūnai – vnt.;
  • česnakai – 7 vnt .;
  • dešrelės – 3 vnt.;
  • druska – 2 šaukšteliai;
  • alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
  • pomidoras – 4 vnt .;
  • paprika – 2 šaukšteliai;
  • raudonėlis – šaukštelis;
  • alus – 250 ml;
  • kiaušiniai – 11 vnt .;
  • miltai – 400 g;
  • petražolės – pundelis;
  • rikota – 200 g;
  • čederis – 250 g;
  • parmezanas – 100 g.

Gaminimo procesas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir porą minučių pakepinkite poroje šaukštų alyvuogių aliejaus keptuvėje. Kol svogūnas kepa, susmulkinkite česnaką ir suberkite į keptuvę.

REKLAMA

Iš mėsos sukuriame faršą, dedame į keptuvę kartu su dešrelėmis ir svogūnais pakepinti 5 minutes, nepamirškite įberti druskos. Kol ruošiasi malta mėsa, pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į mėsos mišinį.

Į mėsos mišinį suberkite papriką ir raudonėlį, mišinį užpilkite alumi ir palikite 10 minučių troškintis ant silpnos ugnies po dangčiu. Atskirkite trynius nuo 10 kiaušinių baltymų, trynius sumaišykite su miltais, įberkite druskos.

Minkykite tešlą ir palaukite 10 minučių, kol ji taps puri. Kol kas susmulkinkite petražoles ir sumaišykite su rikota bei likusiu kiaušiniu. Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną sluoksnį, lygų keptuvės skersmeniui.

REKLAMA

Ant keptuvės paviršiaus išdėliokite pusę viso faršo kiekio ir uždenkite tešlos sluoksniu. Ant paplotėlio paviršiaus uždėkite šiek tiek sūrio įdaro.

Čederį ir parmezaną sumalkite ant smulkių trintuvų ir suformuokite pagalvę ant sūrio įdaro. Panašiai išdėliokite likusius faršo, tešlos ir įdaro sluoksnius.

Uždengtą troškinį troškinkite ant vidutinės ugnies 25 minutes.

REKLAMA

Rezultatas – skanus ir sotus patiekalas, kuriuo galėsite nustebinti savo svečius.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas