Home » Receptai » Gaminau visą vasarą! Traškios cukinijų salotos: žiemai konservuoju jau 25 metus

Gaminau visą vasarą! Traškios cukinijų salotos: žiemai konservuoju jau 25 metus

by admin

Skanios, originalios, su lengvomis, pikantiškomis natomis salotos iš cukinijų ir kitų daržovių.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 15 kg;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • saldžiosios paprikos ir morkos po 3 vnt.;
  • česnakai, 1 galva;
  • aitriosios paprikos, 1 vnt arba pagal skonį;
  • bazilikas ir krapai, petražolės;
  • kalendros, 1 šaukštelis;
  • paprikos, druskos po 1 a.š.;
  • cukraus, 4 šaukštai;
  • actas 9% ir augalinis aliejus po 80 ml.

Gaminimo procesas

Geriau rinkitės cukinines cukinijas – jos tankesnės nei įprastos ir išlaiko savo traškumą.

Trys cukinijos ir morkos ant korėjietiškos morkų trintuvės.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.

Saldžiąją papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, o aitriąją – smulkiais gabalėliais.

Sumaišykite visas daržoves inde, įberkite druskos ir cukraus, prieskonių, tarkuoto česnako.

Įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną, viską sudėkite ant daržovių ir užpilkite actu.

Išmaišykite ir palikite marinuotis 3 valandas.

Salotas sudėkite į švarius 500 ml stiklainius, šiek tiek sutraukite ir užpilkite išsiskyrusiomis sultimis, uždenkite dangteliais.

Stiklainius sudėkite į keptuvę ant rankšluosčio ir iki pakabų užpildykite šiltu vandeniu.

Kai vanduo keptuvėje užvirs, sterilizuokite 20 minučių.

Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite, kol atvės.

Ruošinį laikome rūsyje, sandėliuke, balkone.

Salotos gaunasi labai skanios, todėl patariu nedelsiant padidinti ingredientų kiekį ir pasigaminti daugiau konservų, kad pavaišintumėte visus draugus.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas