Pomidorų sultyse troškinti kopūstų suktinukai išeina ne prasčiau nei su klasikiniu padažu. Vietoj sulčių puikiai tinka pomidorų pasta.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kopūstai, 1 vnt;
- malta mėsa, 500 g;
- ryžiai, 200 g;
- svogūnas, 4 vnt;
- morkos ir saldžiosios paprikos po 1 vnt.
- česnako, 3 skiltelės;
- sviesto, 2 v.š.;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirai, žalumynai pagal skonį;
- čiobreliai, 2 šaukšteliai;
- pomidorų sulčių arba vandens, 1,3 l.
Gaminimo procesas
Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Pirmiausia pakepinkite svogūną, tada suberkite saldžiąją papriką ir morkas, pomidorų pastą, pagal skonį druskos ir šiek tiek cukraus. Išmaišykite ir troškinkite, kol daržovės bus paruoštos.
Pagal skonį įdėkite gabalėlį sviesto ir smulkiai supjaustytą česnaką. Leiskite atvėsti.
Faršą sumaišyti su daržovėmis, virtais ir atvėsusiais ryžiais, išmaišyti.
Kopūsto lapus paruoškite kaip įprasta, porą minučių pavirkite verdančiame vandenyje, kol suminkštės.
Su malta mėsa formuojame kopūstų suktinukus ir dedame į indą.
Supilkite pomidorų sultis arba vandenį ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Kad patiekalas būtų aromatingas ir įgautų visą skonio puokštę, į pomidorų sultis įberkite druskos ir cukraus pagal skonį, aromatinių žolelių ir žalumynų.
Prie tokių minkštų kopūstų suktinukų tiks bet koks jūsų pasirinktas garnyras, nepakenktų ir šviežių daržovių salotos ar aromatingi burokėlių ikrai.