Home » Receptai » Greitas kopūstų pyragas! Ką aš dedu į tešlą, kad ji nebūtų guminė, o švelni ir puri?

Greitas kopūstų pyragas! Ką aš dedu į tešlą, kad ji nebūtų guminė, o švelni ir puri?

by admin

Paprasta kefyro tešla gaunasi tiesiog graži, minkšta ir švelni, puikiai dera su įvairiais įdarais – tiek saldžiais, tiek pikantiškais. Tinka pyragams ir kepiniams.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kefyras arba fermentuotas keptas pienas, 200 g;
  • grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus, 3 šaukštai;
  • miltai, 5 – 6 šaukštai;
  • troškinti kopūstai, 200 g;
  • virta mėsa, 100 g;
  • virtas kiaušinis, 1 vnt;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • žalumynai.

Gaminimo procesas

Į kefyrą įpilkite druskos, cukraus, grietinės, kiaušinio, augalinio aliejaus ir sodos. Minkyti.

REKLAMA

Miltus persijokite ir supilkite į masę, užminkykite tirštą tešlą, kaip blynams.

Į troškintus kopūstus įmuškite kiaušinį, smulkiai supjaustykite mėsą ir išmaišykite įdarą.

Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir žoleles.

REKLAMA

Paėmiau 21 cm skersmens kepimo skardą, išklojau pergamentu ir išpyliau dalį tešlos.

Ant viršaus dėkite įdarą ir užpildykite likusia tešla.

Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Pyragas pasirodo minkštas ir purus, patiekite karštą arba šaltą.

Labai skanu išvirtų kiaušinių įdaru su žaliais svogūnais ir žolelėmis, lydytu arba kietu sūriu, varške, grybais.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas