Paprasta kefyro tešla gaunasi tiesiog graži, minkšta ir švelni, puikiai dera su įvairiais įdarais – tiek saldžiais, tiek pikantiškais. Tinka pyragams ir kepiniams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras arba fermentuotas keptas pienas, 200 g;
- grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
- soda, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- miltai, 5 – 6 šaukštai;
- troškinti kopūstai, 200 g;
- virta mėsa, 100 g;
- virtas kiaušinis, 1 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- žalumynai.
Gaminimo procesas
Į kefyrą įpilkite druskos, cukraus, grietinės, kiaušinio, augalinio aliejaus ir sodos. Minkyti.
Miltus persijokite ir supilkite į masę, užminkykite tirštą tešlą, kaip blynams.
Į troškintus kopūstus įmuškite kiaušinį, smulkiai supjaustykite mėsą ir išmaišykite įdarą.
Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir žoleles.
Paėmiau 21 cm skersmens kepimo skardą, išklojau pergamentu ir išpyliau dalį tešlos.
Ant viršaus dėkite įdarą ir užpildykite likusia tešla.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Pyragas pasirodo minkštas ir purus, patiekite karštą arba šaltą.
Labai skanu išvirtų kiaušinių įdaru su žaliais svogūnais ir žolelėmis, lydytu arba kietu sūriu, varške, grybais.