Mėsos pyragai visada buvo laikomi mėgstamiausiais tarp kepinių. Daugelyje pasaulio šalių galima rasti mėsos pyragų gaminimo receptų. Be to, virimo algoritmai yra labai įvairūs.
Pavyzdžiui, mūsų šalyje jie ruošia sandarius pyragus su kiauliena ir jautiena. Azijoje mėsos pyragaičiai gaminami iš ryžių miltų, pridedant aštrių prieskonių.
Rytiniuose kraštuose ruošiami labiau sluoksniuoti pyragai. O europiečiai mieliau gamina atvirus pyragus su mėsos įdaru, į vidų įdedant sūrio.
Mėsos pyragų įvairovė yra nuostabi. Norime parodyti labai skanaus kvapo ir sultingo įdaro mėsos pyragų receptą.
Ingredientai:
- augalinis aliejus – 50 ml;
- malta mėsa – 300 g;
- svogūnai – vnt.;
- morkos – vnt.;
- kopūstai – 300 g;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- lavašas 50×30 – 2 vnt.;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- graikiškas jogurtas – 200 ml;
- sūris – 50 g;
- miltai – 100 g.
Gaminimo procesas:
Svogūną supjaustykite plonais ketvirčio žiedais, morkas susmulkinkite ant smulkių trintuvų, o kopūstą smulkiai supjaustykite. Maltą mėsą apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Į mėsą suberkite svogūnus ir morkas ir sumaišykite ingredientus. Į lengvai apkeptas daržoves suberkite kopūstą ir vėl išmaišykite. Įdarą troškinkite uždengę ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Nepamirškite į įdarą įberti druskos (šaukšt) ir šiek tiek atvėsinti. Tada paskleiskite įdarą ant dviejų pita duonų ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
Susukite pita duoną į ritinėlius ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su druska, jogurtu ir miltais, gerai išmaišykite. Sūrį sutrinkite ant smulkios trintuvės ir sumaišykite su jogurto mišiniu.
Pamerkite nedidelius suktinukus į jogurto ir kiaušinių mišinį.
Keptuvėje įkaitinkite 150 ml augalinio aliejaus. Apkepkite suktinukus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Mėsos įdarui, jei norite, galite susmulkinti prieskonines žoleles – petražoles, krapus ir žaliuosius svogūnus. Taip pagaminama daug mėsos pyragų, nereikia minkyti tešlos.