Home » Receptai » Įdėkite tešlą į karštą aliejų. Čeburekai, paprasčiausias ir sėkmingiausias tešlos receptas

Įdėkite tešlą į karštą aliejų. Čeburekai, paprasčiausias ir sėkmingiausias tešlos receptas

by admin

Čeburekai iki šiol yra vieni populiariausių pyragų mūsų šalyje. Cheburechnye galima pamatyti kiekviename mieste. Būdingas šių įstaigų bruožas yra jų vieta. Kaip taisyklė, traukinių stotyse galime pamatyti čeburekų.

REKLAMA

Čeburekai į mūsų šalies gastronominę kultūrą atėjo gana seniai. Yra žinoma, kad apie Krymo totorių pyragus žmonės sužinojo XVIII a. Tačiau didelio populiarumo patiekalas sulaukė tik XX a.

Pastebėtina, kad Vidurinėje Azijoje čeburekai buvo ruošiami su daržovių įdaru. Mėsos dėjimas į pyragus tapo naujove, susijusia su čeburekų judėjimu į centrinę šalies dalį.

Čeburekus galima paruošti namuose iš nedidelio kiekio ingredientų.

REKLAMA

Ingredientai:

  • augalinis aliejus – 90 ml;
  • verdantis vanduo – 300 ml;
  • svogūnai – vnt.;
  • druska – 1,5 šaukštelio;
  • malta mėsa – 350 g;
  • miltai – 450 g;
  • pievagrybiai – 250 g.

Gaminimo procesas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o nuluptus pievagrybius – mažais kubeliais. Keptuvėje pakepinkite svogūną su 50 ml augalinio aliejaus.

REKLAMA

Į svogūną suberkite faršą, pakepinkite ingredientus, kol pasikeis spalva. Grybus integruojame į mėsos mišinį ir išmaišome. Į įdarą įberkite pusę šaukštelio druskos ir virkite, kol skystis nuo pievagrybių visiškai išgaruos.

Į miltus įberkite druskos, užpilkite augaliniu aliejumi ir verdančiu vandeniu, mentele minkykite tešlą. Rankomis formuojame bandelę ir paliekame šiltai po plėvele 15 min.

Padalinkite tešlą į 20 mažų kolobokų, iškočiokite juos į mažus apvalius paplotėlius. Į kiekvieną paplotį dėkite įdarą per pusę apskritimo ir uždenkite antruoju puslankiu. Paruošto čebureko atvirą kraštą sandariname.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Būtinai naudokite popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte riebalų perteklių nuo kepinių.

Po poros minučių atvėsinimo galėsite mėgautis gardžiais naminiais pyragaičiais.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas