Minkšta ir puri tešla puikiai dera su obuolių įdaru. Minimalus produktų rinkinys ir didelis malonumas dėl rezultato. Pakeiskite įdarą ir kiekvieną kartą turėsite naują pyragą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 – 4 vnt.;
- cukrus, 220 g;
- lydytas sviestas, 150 g;
- kefyras, 250 ml;
- druskos, žiupsnelio vanilino;
- miltų, apie 450 g;
- kepimo milteliai, 2 šaukšteliai;
- obuoliai, 3 – 4 vnt;
- cukraus pudra.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, vanile ir plaktuvu išmaišykite masę.
Supilkite kambario temperatūros kefyrą, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Į tešlą suberkite nuluptus obuolių gabalėlius ir išmaišykite.
Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.
Ant viršaus pabarstykite cukrumi ir pašaukite į orkaitę. Galite paimti rudąjį cukrų ir pabarstyti daugiau, kad ištirptų ir susidarytų pluta.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite, tuomet galite pabarstyti cukraus pudra arba grietinę išplakti su cukraus pudra ir šiuo kremu aptepti pyrago viršų. Jei mėgstate obuolių įdaro ir cinamono skonio derinį, galite pabarstyti cinamonu.