Blynai yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei jis bus paruoštas iš kokybiškų ingredientų ir laikantis technologijų.
Blynai gali būti energijos ir maistinių medžiagų, tokių kaip angliavandeniai, baltymai ir riebalai, šaltinis. Juose taip pat gali būti vitaminų ir mineralų, kurie yra svarbūs sveikatai palaikyti.
Tačiau verta atminti, kad blynai, kaip ir kiti patiekalai, gali būti žalingi, jei vartojami per daug. Jie gali sukelti svorio padidėjimą ir virškinimo problemų, jei jie ruošiami naudojant daug aliejaus ar cukraus.
Kad blynai būtų sveikesni, svarbu pasirinkti kokybiškus ingredientus, tokius kaip viso grūdo miltai, neriebus pienas ir natūralūs saldikliai.
Ingridientai:
- Miltai – 400 g;
- Kefyras – 500 ml;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Cukrus – 2 valg. šaukštai;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Soda – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Į kefyro dubenį įpilkite druskos, cukraus, vanilino, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į kefyrą nereikėtų pilti daug cukraus, kitaip blynai nebus purūs.
Į kefyrą supilkite miltus ir užminkykite tirštą, klampią tešlą. Į tešlą įpilkite soda ir toliau maišykite.
Palikite tešlą 15 minučių po rankšluosčiu. Kai tešla pakils, daugiau jos nemaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant dugno dėkite po šaukštą tešlos. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Šiuos blynus galima patiekti su grietine, kondensuotu pienu ir uogiene. Rezultatas – purūs blyneliai, kurie po kepimo nenukrenta.