Mėsos pyragas su daržovėmis yra patiekalas, turintis savo istoriją ir daugybę gaminimo galimybių.
Daržovių kotletų istorija prasideda nuo to, kad šis receptas Europoje išpopuliarėjo viduramžiais. Tuomet mėsa buvo pagrindinis žmonių baltymų šaltinis, o daržovės buvo dedamos siekiant pagerinti patiekalo skonį ir maistinę vertę. Mėsos suktinukai su daržovėmis greitai išpopuliarėjo dėl savo skonio ir sotumo.
Laikui bėgant mėsytės receptas pasikeitė. Į jį pradėta dėti įvairių ingredientų, tokių kaip grybai, sūris, žolelės ar prieskoniai. Tai leido sukurti daugybę šio patiekalo variantų, patenkinančių įvairiausius skonius.
Paruoškime sultingą skanų vištienos vyniotinį.
Ingridientai:
- malta vištiena – 250 g;
- Lavašas – vnt.;
- Sūris – 200 g;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Svogūnai – ½ vnt .;
- saldieji pipirai – ¼ gabalo;
- Pomidoras – ½ gabalo;
- Žalieji – 30 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Smulkiai supjaustykite svogūną, supjaustykite žalumynus ir suberkite į vištienos filė. Iš vidaus nuluptus pipirus ir pomidorą smulkiai supjaustykite ir suberkite į vištieną.
Vištienos mišinį pasūdykite ir išmaišykite. Pomidorų pastą sumaišykite su grietine ir lygiu sluoksniu paskleiskite ant pita duonos.
Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Ant pita duonos paviršiaus uždėkite maltos vištienos ir daržovių mišinį.
Mėsos sluoksnį pabarstykite sūriu ir susukite.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir sutepkite augaliniu aliejumi. Atskirkite trynį nuo baltymo, vyniotinį aptepkite tryniu ir uždenkite sūrio kepure.
Kepkite vyniotinį 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Rezultatas – sotus, skanus vištienos įvyniojimas. Tai geras greitos vakarienės pasirinkimas.