Į tešlą vynioti įvairius maisto produktus, įskaitant mėsą, žoleles ir vaisius, žmonės išmoko gana seniai. Ritinukai ir suktinukai iš tiesų yra vienas elementariausių patiekalų ruošimo būdų.
Tačiau net toks, atrodytų, paprastas veiksmų algoritmas turi savų niuansų. Pavyzdžiui, jei tai padarysite neteisingai, vamzdis gali subyrėti ir ritinys gali nesulipti.
Yra keletas taisyklių, leidžiančių tešlai išlaikyti savo formą.
Tarp populiariausių tokio tipo kepinių rūšių yra valgomos juostelės – mėsa, su kondensuotu pienu arba sūriu ir žolelėmis.
Paruoškime paprastą pusryčių variantą iš kefyro, dešros ir sūrio.
Ingredientai:
- kefyras – 250 ml;
- kepimo milteliai – 10 g;
- druska – šaukštelis;
- miltai – 450 g;
- cukrus – šaukštelis;
- petražolės – 10 g;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
- dešra – 80 g;
- sūris – 100 g.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir mentele gerai išmaišykite. Susmulkinkite petražoles, supjaustykite dešrą mažais kubeliais ir abu komponentus suberkite į kefyrą.
Sūrį sutarkuojame ant smulkių trintuvės dantukų, integruojame į kefyro ir dešros mišinį, produktus sumaišome. Į kefyro masę įsijokite iš anksto sumaišytus kepimo miltelius ir miltus.
Iš pradžių mentele, o paskui rankomis minkyti elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite bandelę 10 minučių po maistine plėvele.
Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį, ne daugiau kaip 2 mm storio sluoksnį. Sluoksnį supjaustome trumpomis 3-4 cm pločio juostelėmis.
Įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje apkepkite juosteles iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Šis pyragas yra visiškai originalus ir savarankiškas.
Bet jei kaip padažą įdėsite grietinės, bus skaniau.