Home » Receptai » Įprastų kotletų nebekepu! Tik pagal naują receptą: kvapas toks, kad atbėga kaimynai

Įprastų kotletų nebekepu! Tik pagal naują receptą: kvapas toks, kad atbėga kaimynai

by admin

Vakarienė yra svarbus valgis, kuris turėtų būti laikomas teisinga sunkios dienos pabaiga. Dabar iš daugybės tinklaraštininkų ir mitybos specialistų galime išgirsti, kad vakarienė turi būti lengva. Sunku sutikti su šiuo faktu, remiantis sunkiu darbu ir nuolatiniu stresu.

REKLAMA

Visų pirma, vakarienė turi būti soti. Priešingu atveju žmogus nuolat stengsis patiekalą užbaigti papildomais užkandžiais. Toks intervalinis papildomo maisto vartojimas gali būti pavojingas organizmui. Faktas yra tas, kad tokiu būdu mes neleidžiame skrandžiui suvirškinti didžiosios dalies maisto. Tuo pačiu nuolat suteikiame jam papildomo darbo.

Kad dėl to neatsirastų gastritas ir kitos nemalonios ligos, paruošėme jums sočios ir maistingos vakarienės receptą.

Ingredientai:

REKLAMA
  • balta duona – 150 g;
  • alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
  • pienas – 250 ml;
  • parmezanas – 20 g;
  • žalieji svogūnai – 30 g;
  • bulvės – 4 vnt .;
  • sūris – 100 g;
  • svogūnai – 2 vnt.;
  • malta mėsa – kg;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • muskato riešutas – ¼ šaukštelio;
  • kalendra – ½ šaukštelio.

Gaminimo procesas:

Duonos riekeles reikia supjaustyti nedideliais kvadratėliais ir pamirkyti šiltame piene. Kai tik duona mirkoma piene, reikia atsargiai išspausti trupinius.

Žaliuosius svogūnus reikia susmulkinti ir supilti į duonos pieną. Į mišinį įmaišome faršą ir iš anksto susmulkintą sūrį, įmušame porą kiaušinių ir sumaišome ingredientus.

REKLAMA

Į mėsos mišinį įpilkite druskos pagal skonį, muskato riešuto ir kalendros. Svogūnus supjaustykite ketvirčio žiedais ir sudėkite ant kepimo skardos lygiu sluoksniu.

Faršą padalinkite į dvi dalis, kiekvieną išdėliokite ant svogūnų guolio.

Suformuotus didžiulius kotletus kepkite 180 laipsnių orkaitėje 60 minučių.

REKLAMA

Kol kas bulves išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir kiekvieną šakniavaisį padalinkite į dvi riekeles. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite smulkintu parmezanu.

Ant formos paviršiaus išdėliokite bulvių skilteles ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Belieka į lėkštę įdėti gabalėlį vieno iš didžiųjų kotletų, o šalia – bulvių garnyrą.

REKLAMA

Skonis neįtikėtinas, ypač jei papildomai naudojate mėgstamus prieskonius.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas