Paprasčiausia tešla kartu su mėsos įdaru taps vienu mėgstamiausių jūsų patiekalų. Viskas paruošiama labai paprastai ir greitai, o malonumas iš tokių „pyragų” yra didelis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 400 g;
- vanduo, 1 stiklinė;
- druska, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 2 – 3 v.š;
- bet kokia malta mėsa, 400 g;
- žalieji svogūnai ir žolelės;
- augalinis aliejus, apie 60 ml;
- druska, prieskoniai, sviestas.
Gaminimo procesas
Į vandenį supilkite augalinį aliejų ir įberkite druskos, išmaišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir supilkite į vandenį, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą, uždenkite ir palikite 30 min.
Maltą mėsą pakepinkite augaliniame aliejuje, pasūdykite, pipiruokite, įberkite prieskonių pagal skonį ir daug smulkintų žalių svogūnų bei žolelių. Masę gerai išmaišykite.
Patarimas: galite naudoti skirtingą maltą mėsą, tačiau ji bus sultingesnė, jei ji bus šiek tiek riebi arba tiesiog įdėkite sviesto.
Tešlą padalinkite į vienodus gabalėlius ir kiekvieną iškočiokite plonu sluoksniu. Labai plonas.
Patepkite ją lydytu sviestu ir plonu sluoksniu paskleiskite įdarą.
Vieną kartą sulankstykite į voką ir patepkite paviršių aliejumi, vėl užlenkite ir vėl patepkite.
Turite sulankstyti, kol gausite kvadratą, kuris lengvai tilps į jūsų keptuvę.
Kepkite aliejuje (3 šaukštai) ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, tada perkelkite į lėkštę.
Šie čeburekai pasirodo labai minkšti, tešla ne guminė, o švelni. Kaip įdarą imkite ką tik mėgstate, tai labai skanu gaminti su sūdytu varškės sūriu ir žolelėmis arba sūriu ir žolelėmis, keptais grybais, žolelėmis su kiaušiniais ir pan.