Jei pavargote nuo banalių bulvių troškinių ir klasikinių kotletų, pabandykite pagaminti šį įdomų ir labai patrauklų patiekalą iš paprasto ingredientų rinkinio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 600 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- batonas, 2 riekelės;
- pienas, 100 ml;
- žalumynai;
- druskos, paprikos ir kalendros po 1 arbatinį šaukštelį;
- bulvės, 4 vnt;
- sūris, 100 g;
- raugintų agurkų, 3 vnt;
- majonezo, 3 v.š.
Gaminimo procesas
Batoną ar baltą duoną užpilkite pienu ir palikite išbrinkti, tada susmulkinkite šakute ir sumaišykite su malta mėsa.
Į faršą suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, žoleles, druską ir prieskonius, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį ir paruošimą dėkite česnako, gal šiek tiek aitriosios raudonosios paprikos.
Trys bulvės ant vidutinės trintuvės ir išspauskite sultis.
Taip pat trys sūriai ant vidutinės trintuvės.
Agurkus sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skystį.
Kepimo indą uždenkite folija.
Formuojame apvalius kotletus, dedame į formą ir iš jų darome mėsos pyragus.
Užtepkite sluoksnį tarkuotų bulvių, ant viršaus uždėkite agurką ir pabarstykite sūriu. Iš majonezo gaminame tinklelį.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Į šiuos švelnius ir sultingus kotletus su bulvėmis ir sūriu galite dėti įvairių padažų, garnyrų ir salotų.