Home » Receptai » Dar niekada nebandėte tokios lazanijos! Švelni cukinijų lazanija pietums

Dar niekada nebandėte tokios lazanijos! Švelni cukinijų lazanija pietums

by admin

Lazanija pasirodo labai švelni ir sultinga, aromatinga ir skani. Ypač jei paimsite jaunas cukinijas ir nepamirškite pridėti aromatinių itališkų žolelių ir daug žolelių bei sūrio.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 4 vnt;
  • druska, aromatinės itališkos žolelės, augalinis aliejus;
  • parmezanas ir mocarela po 60 g;
  • rikotos, 230 g;
  • druska, pipirai, šiek tiek augalinio aliejaus;
  • česnako, 3 skiltelės;
  • krapai, česnakai.

Gaminimo procesas

Sūrio reikės daugiau, kad patiekalas būtų skanesnis ir švelnesnis.

Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, aštriu peiliu arba daržovių skustuku.

Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite cukinijų griežinėlius.

Druska ir pipirai, pabarstykite aromatinėmis žolelėmis ir apšlakstykite augaliniu aliejumi.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Visus sūrius sutarkuokite ir sumaišykite su minkštu sūriu.

Patarimas: jei neturite minkšto sūrio, galite naudoti įprastą varškę arba pasigaminti patys iš šaldyto kefyro.

Sūrius sumaišykite su minkštu, smulkintu česnaku ir žolelėmis.

Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi, o dugną patepkite pomidorų padažu.

Dėkite sluoksnį cukinijų, aptepkite sodriu padažu ir užpilkite pomidorų padažu.

Tokiu būdu užpildykite visą formą ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Šią lazaniją patiekiu karštą, nors ir šaltą, patiekalas išeina tiesiog nuostabus ir labai aromatingas, dėl aromatingų žolelių ir česnako. Paimkite visus prieskonius pagal skonį. Pomidorų pastą madinga pakeisti šviežia pomidorų tyre, taip pat sumaišyta su aromatinėmis žolelėmis, krapais, prieskoniais.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas