Šiais laikais sunku rasti įstaigą, kuri nesistengtų nustebinti savo svečio. Daugelis kavinių įdarbina skirtingus šefus, kad sukurtų ką nors naujo ir unikalaus.
Didžiausią neįprastų įstaigų koncentraciją galima rasti Sankt Peterburge. Pavyzdžiui, yra „Vėžlių nindzių“ stiliaus picerija. Šioje picerijoje ant didelio picos sluoksnio patiekiamos neįprastos picos su šokoladu, zefyrais arba miniatiūrinės picos.
Labai sunku palyginti su kūrėjų kūrybiškumu. Tačiau galite pabandyti pasigaminti savo unikalų picos receptą. Siūlome eksperimentuoti su konservuota pica.
Ingredientai:
- konservuotos skumbrės – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- svogūnai – 200 g;
- majonezas – 3 šaukštai;
- vanduo – 200 ml;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- druska – ½ šaukštelio;
- miltai – 300 g;
- cukrus – ½ šaukšto;
- mielės – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir lengvai pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės. Žuvies konservai turi būti sumalti iki minkštimo.
Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite cukrų, druską ir mieles. Miltus pamažu sijokite į skystį ir minkykite elastingą tešlą. Keli šaukštai augalinio aliejaus padės atsikratyti lipnumo.
Palikite tešlą po maistine plėvele ar rankšluosčiu valandai šiltoje vietoje. Tada paskleiskite tešlą ant kepimo skardos paviršiaus, sudarydami ne itin ploną sluoksnį.
Pirmiausia ant tešlos dėkite svogūnų, o tada žuvies sluoksnius. Palikite 2-3 cm tarpo nuo sluoksnio kraštų.
Padažui atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su majonezu ir šiuo mišiniu užpilkite įdaro viršų.
Picą reikia kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių.
Be nurodytų ingredientų, į savo naminę žuvies picą galite įdėti ir kitų daržovių. Tai pagrindinis gaminimo būdas, kurį galima keisti pagal savo pageidavimus.