Mėsos suktinukai tapo neatsiejama įvairių furšetų ir šeimos vaišių dalimi. Jie derinami su visų rūšių produktais, pavyzdžiui, sūriu, kumpiu, dešra.
Šis patiekalas dažnai patiekiamas restoranuose kaip aperityvas prie pagrindinio patiekalo. Jis kuriamas kuo ekonomiškiau, o lankytojų tarpe yra labai paklausus. Tačiau suktinukus galima paruošti ir namuose. Mes jums pasakysime, kaip galite gaminti cukinijų suktinukus kaip restorane.
Ingredientai:
- vištienos krūtinėlė – 700 g;
- grybai – 200 g;
- augalinis aliejus – 10 ml;
- druska – 5 g;
- citrinos sultys – 10 ml;
- mocarela – 100 g;
- virti kiaušiniai – 2 vnt.;
- majonezas – 30 g;
- druska – 5 g;
- juodieji pipirai – 4 g;
- lydytas sūris – 30 g;
- kiaušiniai – 3 vnt.;
- miltai – 150 g;
- augalinis aliejus – 50 ml.
Gaminimo procesas:
Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais ir gerai išplakite.
Atskirame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, garstyčias ir smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius. Į sutrintus produktus įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, majonezo, gerai išmaišykite.
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus grybus, kol suminkštės, pasūdykite. Tada apkeptus grybus dedame į bendrą dubenį su likusiais smulkintais ingredientais ir išmaišome.
Mėsos riekeles dėkite ant maistinės plėvelės. Ten dedame nedidelį sluoksnį įdaro ir, supjaustę dideliais kubeliais, suberiame sūrį. Įdarą suvyniokite į mėsos paplotėlį. Šiuos veiksmus kartojame su kiekviena skiltele.
Jei ritinys pakankamai didelis, galite jį perpjauti per pusę. Tada kiekvieną ritinį pirmiausia apvoliokite miltuose, o paskui kiaušinio trynyje ir nedelsdami dėkite į įkaitintą keptuvę.
Kepkite juos, kol iškeps – auksinės rudos spalvos.
Šie suktinukai puikiai atrodys ir kaip atskiras patiekalas, ir prie bet kokio garnyro. Tas pats pasakytina ir apie padažus – tiks bet kuris.