Čeburekai – tai patiekalas, turintis seną istoriją ir susijęs su daugelio tautų kulinarinėmis tradicijomis. Tikslią kilmę sunku nustatyti, nes jie turi bendrų bruožų su įvairių kultūrų patiekalais.
Čeburekai – tai kepti plonos tešlos paplotėliai su mėsos arba daržovių įdaru. Manoma, kad čeburekai buvo pasiskolinti iš turkų virtuvės, kur jie buvo vadinami „chiberek“ arba „cheburek“. Vėliau jie paplito Kaukaze, Artimuosiuose Rytuose ir Vidurinėje Azijoje, kiekvienoje šalyje įgydami savitų ypatumų.
Pasigaminkime šiuolaikines pažįstamų čeburekų mini versijas
Ingredientai tešlai:
- varškės sūris 9% – 180 g;
- grietinė 35% – 200 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- cukrus – 1 šaukštelis;
- soda – ½ šaukštelio;
- miltai – 180 g.
Užpildo ingredientai:
- malta kiauliena – 250 g;
- svogūnai – 125 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- vanduo – 30 g.
Gaminimo procesas:
Išminkykite varškę, įberkite druskos ir cukraus. Sodą gesiname grietine, dedame į varškę. Sumaišykite ingredientus, supilkite į juos miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą.
Palikite tešlą po celofanu šaldytuve 30 minučių. Šiuo metu per mėsmalę susmulkinkite svogūną ir suberkite į maltą mėsą. Maltą mėsą pasūdykite, įpilkite vandens, išmaišykite.
Tešlą iškočiokite plonu, ne daugiau kaip 2-3 mm storio sluoksniu. Padalinkite didelį sluoksnį į mažus apskritimus naudodami stiklinę ar puodelį.
Sudėkite maltą mėsą ant ½ kiekvieno apskritimo ir sandariai uždarykite. Lengvai paspauskite kiekvieną čebureką, kad jis būtų plokščias.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite mini pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – varškės mini pyragėliai su mėsa. Tai geras būdas paįvairinti maisto gaminimo įgūdžius ir pasigaminti patogių užkandžių.