Skanūs pyragaičiai, ruošiami su įvairiais įdarais. Bandymui naudokite kefyro arba grietinės tešlą. Viskas labai paprasta ir greita.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- ryžiai, 200 g + 300 ml vandens;
- bulvės, 300 g;
- svogūnai ir morkos 1 vnt.;
- augalinis aliejus, 50 ml;
- česnako, 2 skiltelės;
- žolelių, druskos, pipirų, prieskonių.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikia:
- kiaušiniai, 2 vnt;
- kefyras, grietinė arba natūralus jogurtas, 200 ml;
- soda ir druska po 0,5 šaukštelio;
- miltų, 150 g.
Gaminimo procesas
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Taip pat išverdame bulves ir paverčiame tyrele.
Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Bulves sumaišykite su ryžiais ir daržovėmis, suberkite tarkuotą česnaką, prieskonius, druską ir pipirus, žoleles. Masę gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Iš masės formuojame nedidelius, apvalius kotletus.
Tešlai sumaišykite visus ingredientus, tik pačioje pabaigoje įpilkite sodos. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė.
Kiekvieną kotletą pamirkykite tešloje ir dėkite į keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų.
Šiuos pyragus apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Galima patiekti su grietine, lydytu sviestu ar tiesiog su arbata. Išminkyta tešla gaunasi ori, todėl pyragėliai tokie skanūs.