Home » Receptai » Nedaug žmonių taip kepa vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greitai paruošiama gaunasi labai švelni ir skani

Nedaug žmonių taip kepa vištienos krūtinėlę, bet veltui. Greitai paruošiama gaunasi labai švelni ir skani

by admin

Šis mėsos troškinys man pasitarnauja kaip šeimos valgiaraščio paįvairinimas ir nuobodžių kotletų bei kotletų pakaitalas. Puodas yra minkštas, sultingas, pikantiškas dėl įvairių žolelių ir prieskonių. Patiekite su įvairiais garnyrais ir salotomis.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • čiobreliai, Provanso žolelės, prieskoniai, žolelės, druska, karis;
  • pomidoras, 1 vnt.;
  • riebios grietinėlės, 150 ml.

Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

Mėsą sudėkite į kepimo indą.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir visomis žolelėmis, prieskoniais, kapotomis žolelėmis ir pipirų mišiniu.

Į kiaušinių masę supilkite grietinėlę ir plaktuvu gerai išmaišykite padažą iki vientisos masės.

Įpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus ir išmaišykite.

Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais, žalumynus smulkiai supjaustykite.

Padažą užpilkite ant formelės esančios mėsos, ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius ir viską pabarstykite žolelėmis.

Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 – 15 minučių.

Taip pat pagal skonį galite pridėti česnako, keptų grybų ir kitų priedų.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas