Ant šventinio stalo salotos atlieka svarbų vaidmenį. Jos gali gerokai įvairinti meniu, būti neatsiejama šventės dalis, ar tai būtų jubiliejus ar Naujieji metai. Svarbiausia yra subalansuoti salotas šventiniame meniu.
Daugeliui žmonių kyla klausimas, kaip derinti skirtingas salotas ant stalo, ir tai dažnai sukelia padarų, kurie liksta nepaliesti per šventę. Paprastas derinys tarp klasikinių ir naujų salotų gali išspręsti šią problemą. Svarbu laikytis santykio 50/50.
Tačiau ne visi žino skanių naujų salotų receptus šventei. Norėdami padėti, siūlome vieną iš skanių Naujųjų metų salotų receptų.
Salotų ingredientai:
- Rūkyta vištiena – 250 g
- Česnakai – 2 skiltelės
- Majonezas
- Sūris – 120 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Džiovintos slyvos – 120 g
- Graikiniai riešutai – 100 g
Salotų paruošimas:
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušinius kietai pavirkite, nulupkite ir padalinkite į baltymus ir trynius. Rūkytą vištieną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite česnako skilteles ir išmaišykite.
Rūkytą vištieną pagardinkite majonezu ir gerai išmaišykite. Džiovintas slyvas sumalkite, o graikinius riešutus smulkiai supjaustykite.
Į 18 cm skersmens kepimo žiedą sudėkite pirmąjį vištienos sluoksnį.
Uždėkite sūrio sluoksnį ant vištienos ir sutepkite majonezo tinkleliu. Po sūrio sluoksnio sudėkite džiovintas slyvas, ir vėl patepkite majonezo sluoksniu.
Trynius sutarkuokite smulkiai ir supilkite ant džiovintų slyvų. Ant trynių sluoksnio supilkite smulkintų graikinių riešutų.
Baigiamasis sluoksnis – majonezo tinklelis, ant kurio supilkite sutarkuotus baltymus.