Tokios vištienos krūtinėlės dar nebandėte! Patiekalas, kurio neįmanoma atsisakyti. Tai ne tik gražu, bet ir labai skanu!
Ingredientai tešlai:
- 1 stiklinės (200 ml) šilto vandens;
- 1 stiklinės šilto pieno;
- 1 valg. šaukštas cukraus;
- 1 valg. šaukštas sausos mielės;
- 1 šaukštelis. druskos;
- 5 stiklinės miltų (600 gr.);
- 1 valg.šaukštas saulėgrąžų aliejus.
Ingredientai įdarui:
- 500 gr. vištos krūtinėlė;
- 2 svogūnai;
- 2 pomidorai;
- 1 žalioji paprika;
- 1 raudonos paprikos;
- 5-6 petražolių šakelės;
- 5 vnt. Žalieji svogūnai;
- 2 valg. šaukšt saulėgrąžų aliejus;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 šaukštelis. juodieji pipirai, paprika ir kiti prieskoniai pagal skonį;
- 200 gr. kietasis sūris
Iš vandens, pieno, cukraus, druskos, mielių ir išsijotų miltų užminkykite minkštą tešlą. Ant tešlos užpilkite aliejaus, vėl minkykite rankomis. Uždenkite ir palikite pastovėti 30 minučių.
Tuo tarpu visas daržoves, žalumynus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais.
Viską išmaišykite, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
Padalinkite tešlą į 18 dalių. Iš kiekvienos dalies iškočiokite po rutulį. Perkelkite į kepimo skardą (jums reikės 2 kepimo skardų).
Kiekvieną tešlos rutulį išlyginkite aliejumi pateptais pirštais. Ant viršaus dėkite kelis šaukštus įdaro. Nusiųskite į orkaitę 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Po 20 minučių išimkite, pabarstykite tarkuotu sūriu, nusiųskite į orkaitę dar 10 minučių toje pačioje temperatūroje.
Patiekalas paruoštas! Tai šiek tiek primena mini picą ar spurgas su vištienos įdaru. Labai skanu, sotu ir neįprasta!