Vieni švenčių laukia norėdami smagiai praleisti laiką su draugais, kai kuriems tai yra priežastis pasipuošti ir dovanoti artimiesiems, o kiti tiesiog per šventes mėgsta skaniai pavalgyti.
Daugelis žmonių turi skirtingus tikslus, neturėtumėte nieko teisti. Šventiniam stalui svarbu iš anksto sugalvoti receptus. Priešingu atveju diena prieš tai užtruks per daug laiko, kurį geriau skirti ramiam ir kokybiškam pasiruošimui.
Maisto prekių pirkimas taip pat turi būti atliktas iš anksto. Taip lengviau išsirinkti gerus produktus už priimtiną kainą.
Tačiau kokias salotas rinktis šventei? Verta atkreipti dėmesį į skanius ir paprastus patiekalus. Pavyzdžiui, daugiasluoksnės salotos. Jie visada puikiai atrodo ant stalo. Paruoškime vieną iš šių salotų.
Salotų ingredientai:
- virtos bulvės – 2 vnt .;
- virtos morkos – 1vnt.;
- šprotai – 180 g;
- žalieji svogūnai – pundelis;
- virti kiaušiniai – 2 vnt .;
- sūris – 100 g;
- traškučiai;
- majonezo.
Salotų paruošimas:
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka ir dėkite į maistine plėvele išklotą formą. Sūdykite sluoksnį ir uždenkite majonezo tinkleliu.
Morkas stambiai sutarkuokite ir dėkite ant bulvių sluoksnio. Sutankinkite sluoksnius ir sutepkite majonezu. Ant morkų sluoksnio dėkite šprotus.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pabarstykite šprotais. Nuluptus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, dėkite ant svogūnų ir šprotų sluoksnio. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir padėkite ant kiaušinių sluoksnio, iš anksto patepto majonezu.
Paskutinį sluoksnį uždenkite maistine plėvele ir apverskite keptuvę. Išimkite salotas iš formos ir plėvelės, šonus patepkite majonezu.
Viršų pabarstykite sūriu ir susmulkintais traškučiais.
Tai puikios sultingos salotos Naujiesiems metams.
Šis patiekalas papuoš jūsų stalą.