Lavašas pastaruoju metu tapo universaliu produktu, su kuriuo ruošiama daug įdomių patiekalų. Štai receptas užkandžiui pietums ar vakarienei, patiks ir jums.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 500 g;
- česnako, 2 skiltelės;
- druska, pipirai, prieskoniai, visada kalendra;
- svogūnas, 1 vnt;
- plonas lavašas, 3 vnt;
- daržovių aliejus
- svogūnai ir morkos, saldžiosios paprikos 1 vnt.
- pomidorai, 2 vnt.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite tarkuotu česnaku, druska, pipirais ir prieskoniais. Išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Svogūną smulkiai supjaustykite, saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais, tris morkas.
Daržoves troškinkite keptuvėje 10 minučių.
Sudėkite pomidorus į daržoves ir troškinkite dar 10 minučių. Nepamirškite pridėti druskos, pipirų ir aromatinių žolelių.
Ant kiekvienos pitos duonos uždėkite maltos mėsos ir susukite į vamzdelius.
Daržoves sudėkite į kepimo indą ir išlyginkite.
Vamzdelius su malta mėsa supjaustome porcijomis, dedame ant padažo, ant viršaus taip pat paskirstome daržoves.
Uždenkite keptuvę folija.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Nuostabus mėsos užkandis padaže iš šviežių daržovių dera prie įvairių garnyrų. Jei turite laiko, į faršo vidų įberkite daugiau sūrio ir tada pasirodys dar skaniau. Gali būti kietas arba lydytas.