Home » Receptai » Šiuos pyragėlius kepu didelėmis partijomis, ant vandens ir be kiaušinių, gaunasi nepaprastai skanūs

Šiuos pyragėlius kepu didelėmis partijomis, ant vandens ir be kiaušinių, gaunasi nepaprastai skanūs

by admin

Jei kada nors susimąstėte, kaip paruošti ypatingai skanius pyragėlius naudojant tik paprastus ingredientus, šis receptas jus nustebins. Minkšti, kvapnūs ir sotūs pyragaičiai su kopūstų įdaru yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai. Svarbiausia, jie gaminami tik su vandeniu, be kiaušinių, tačiau išlieka nepaprastai gardūs.

INGREDIENTAI tešlai:

  • 450 g miltų;
  • 260 ml vandens;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • aliejaus kepimui.

INGREDIENTAI įdarui:

  • 1 kg kopūstų;
  • 1 svogūnas;
  • 1/4 šaukštelio džiovintų mėtų;
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • ryšelis petražolių ir krapų;
  • 5 šaukštai augalinio aliejaus.

Paruošimas:

Paruoškite tešlą: Išsijokite miltus į dubenį, sumaišykite su druska ir sausomis mielėmis. Palaipsniui pilkite vandenį, maišykite, kol gausite minkštą, elastingą tešlą. Tešlą dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palikite pakilti šiltoje vietoje.

Paruoškite įdarą: Susmulkinkite svogūną ir kopūstą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Tada suberkite smulkintą kopūstą ir kepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami.

Pagardinkite kopūstus: Į kepamą masę įberkite maltų juodųjų pipirų, džiovintų mėtų ir druskos pagal skonį. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite, kol kopūstai taps minkšti. Pabaigoje suberkite smulkintus žalumynus (petražoles ir krapus), dar kartą išmaišykite, paragaukite ir, jei reikia, pridėkite daugiau prieskonių. Palikite įdarą atvėsti.

Formuokite pyragaičius: Pakilusią tešlą išminkykite ir padalinkite į mažus gabalėlius. Ant miltais pabarstyto stalo iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite plonus apvalius paplotėlius. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir sandariai užspauskite kraštus, suformuodami pyragaičius.

Kepkite: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pyragaičius kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus pyragaičius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Patiekite: Šie minkšti ir skanūs pyragaičiai puikiai dera su grietine ar mėgstamais padažais. Jie taip pat gali būti patiekiami šilti ar šalti, todėl yra tinkami tiek šeimos pietums, tiek kaip užkandis iškylai ar šventei.

Pyragaičiai su kopūstais stebina savo paprastumu, tačiau yra be galo skanūs. Skanaus!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas