Smulkinti vištienos kotletai visada yra daug skanesni nei malti kotletai. Mėsą supjaustę gabaliukais patiekalas bus ypatingo skonio, labai ryškus ir sodrus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos krūtinėlė, 500 g;
- majonezo, 100 – 150 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, česnakai;
- miltų, apie 70 g.
Gaminimo procesas
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su kiaušiniais, majonezu, druska, prieskoniais ir pipirais.
Miltus galite pakeisti bet kokiu krakmolu, taip kotleto plutelė bus skanesnė, o pačių kotletų skonis taps įdomesnis.
Mišinį sumaišykite su ryšuliu smulkintų krapų, nors galima ir be jų, ir smulkiai pjaustytu česnaku.
Masę gerai išmaišykite. Dabar galite iš karto pradėti kepti arba uždengti maltą mėsą ir įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Taip mėsa taps minkštesnė, o kepdami kotletai nepraras sultingumo ir neišeis sausi. Periodiškai maišykite mišinį.
Šaukštą mišinio dėkite į įkaitintą augalinį aliejų ir ant silpnos ugnies apkepkite kotletus. Tai galima padaryti ir po dangčiu.
Tokiems minkštiems, minkštiems ir sultingiems kotletams paruoškite padažą iš majonezo, krapų ir česnako arba sutrinkite pomidorus su česnaku ir krapais trintuvu iki tyrės, suberkite krapus ir papriką.