Tai gana senas receptas ir dažnai ruošiamas šviežių daržovių sezonui. Jį paruošti lengviau ir greičiau nei kopūstų suktinukus, o pasirodo labai skanu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 2 vnt;
- malta mėsa, 500 g;
- pomidorai, 4 vnt;
- grietinė, 150 ml;
- sūris, 100 g;
- česnakai pagal skonį;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- svogūnai, 1 vnt.;
- vanduo, 50 ml.
Gaminimo procesas
Geriau imti jaunas cukinijas, ne didžiausias.
Pomidorus ir cukinijas supjaustykite griežinėliais.
Maltą mėsą pagardinkite druska ir pipirais, prieskoniais pagal skonį, taip pat galite įtarkuoti šiek tiek sūrio. Pridėti kapotų žolelių ir česnako.
Iš faršo formuojame nedidelius rutuliukus.
Ant cukinijos dėkite faršo rutulį, uždenkite pomidoru ir dėkite į kepimo indą.
Visus savo gaminius gaminame tokiu būdu.
Tarkuotą sūrį sumaišykite su vandeniu, druska ir pipirais, grietine, prieskoniais pagal skonį ir žolelėmis.
Šiuo įdaru įdarykite cukinijas.
Indą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 50 minučių.
Po to ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių.
Patiekite karštą su įvairiais garnyrais ir užkandžiais.
Galite naudoti bet kokį jums patinkantį faršą.