Plikyta tešlą čeburekams galima vadinti universalia – ji puikiai tinka kitiems pyragėliams su skirtingais įdarais, labai plonai iškočiojama ir neplyšta.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 250 g;
- verdantis vanduo, 120 g;
- rafinuotas augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- malta mėsa, 150 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- prieskoniai, druska, žolelės.
Gaminimo procesas
Verdančiame vandenyje ištirpinkite druską, įpilkite augalinio aliejaus.
Miltus persijokite ir supilkite į verdantį vandenį, išmaišykite mentele.
Minkykite tešlą rankomis, kol masė taps elastinga ir nelips.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Maltą mėsą pagardinkite pagal savo skonį.
Pastebėlius formuojame iškočiodami į plonus plokščius paplotėlius ir išdėliodami faršą. Suspaudžiame kraštus.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius, ir padėkite ant lėkštės.
Čeburekai patiekiami karšti. Galima patiekti su šviežių daržovių salotomis, kaip priedą prie pagrindinių patiekalų vakarienei arba kaip užkandį.
Tešla šaldytuve gerai išsilaiko parą, o per tą laiką tampa dar elastingesnė. Galima naudoti ir koldūnams, kurie pasirodo labai skanūs.