Home » Receptai » Stiklinė kefyro ir 2 kiaušiniai. Pyragėlių nebegaminu: skanios sūrio lazdelės iš prieinamų produktų

Stiklinė kefyro ir 2 kiaušiniai. Pyragėlių nebegaminu: skanios sūrio lazdelės iš prieinamų produktų

by admin

Šiais laikais sunku įsivaizduoti kokį nors barą ar greito maisto kavinę, kurios meniu nebūtų sūrio lazdelių.

REKLAMA

Šis paprastas patiekalas tvirtai įsitvirtino viso pasaulio vartojimo kultūroje.

Sūrio lazdelės yra kilę iš Italijos ir yra duonos lazdelių, vadinamų grissini, analogas.

Kadangi italai mėgsta eksperimentuoti su maistu, buvo tik laiko klausimas, kada jie sukurs sūrio lazdeles. Žmonės į tešlą dėdavo sūrio, kad kepiniai būtų sotesni. Dėl to šis noras pamaitinti save ir savo šeimą išaugo į atskirą patiekalą.

REKLAMA

Ingredientai:

  • kefyras – 250 ml;
  • žalias svogūnas – pundelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • krapai – pundelis;
  • miltai – 450 g;
  • sūris – 150 g;
  • druska – šaukštelis;
  • soda – šaukštelis;
  • cukrus – 2 šaukšteliai.

Gaminimo procesas:

Dubenyje sumaišykite kiaušinius su šiltu kefyru, pasūdykite produktus, pabarstykite cukrumi ir soda. Kiaušinius ir kefyrą gerai išplakite šluotele, kol ištirps cukraus grūdeliai.

REKLAMA

Sūrį sutrinkite ant stambios trintuvės, susmulkinkite žalius svogūnus ir krapus. Sūrį ir žoleles sudėkite į dubenį su kiaušinių-kefyro mišiniu.

Į gautą mišinį įsijokite miltus, mentele minkydami tešlą. Kai tešla susiformuos į tankų, minkštą gumulėlį, ją galėsite minkyti ant stalo rankomis.

Iš tešlos gumulėlio darome plokščią 5-7 mm storio pyragą, supjaustome jį ilgomis juostelėmis. Juosteles padalijame per vidurį, jas patrumpindami.

REKLAMA

Dideliame kiekyje augalinio aliejaus apkepkite tešlos juosteles iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Taip pasigaminsite naminių sūrio lazdelių. Dažnai šios lazdelės derinamos su sriubomis ir pagrindiniais patiekalais.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas