Home » Receptai » Švelnūs blynai su vištienos faršu! Gaminu ir dedu į šaldiklį: visada pasiruošęs atvyktant svečiams

Švelnūs blynai su vištienos faršu! Gaminu ir dedu į šaldiklį: visada pasiruošęs atvyktant svečiams

by admin

Blynai – tradicinis mūsų virtuvės patiekalas. Yra daugybė šio patiekalo išvaizdos ant rytų slavų stalų versijų. Kai kas sako, kad blynai atsirado iš blynų. Žmonės tiesiog pradėjo naudoti kitokią tešlos kepimo technologiją.

REKLAMA

Pasak kitos legendos, blynai buvo sukurti tyčia kaip pagoniška auka dievams. Ne veltui yra ištisa šventinė savaitė, kuri senovėje turėjo toli gražu neaiškią prasmę.

XXI amžiuje blynai tiesiog tapo geru būdu skaniai pavakarieniauti ar papusryčiauti. Dabar į juos dedame įvairių įdarų. Pavyzdžiui, puikūs blynai su vištienos faršu.

Ingredientai:

REKLAMA
  • vištienos kiaušiniai – 4 vnt .;
  • cukrus – a.š;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • pienas – litras;
  • miltai – 300 g;
  • soda – ⅕ šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • vištienos kulšelės – kg;
  • lauro lapas – vnt.;
  • juodieji pipirai – 3 žirniai;
  • svogūnai – 2 vnt.

Gaminimo procesas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus, plakite, kol tryniai ir baltymai susimaišys. Į gautą masę supilkite 500 ml pieno ir suberkite miltus. Sumaišykite blynų tešlą.

Į tešlą įpilkite soda ir likusį pieną bei augalinį aliejų, vėl išmaišykite. Palikite tešlą 15 minučių kambario temperatūroje.

REKLAMA

Įdėkite blauzdeles į puodą ir užpilkite vandeniu. Į mėsą įberkite pipirų ir lauro lapų, pagal skonį pasūdykite. Virkite blauzdeles ant vidutinės ugnies 35 minutes.

Šiuo metu keptuvėje kepkite plonus blynelius, įpildami minimaliai aliejaus.

Iškepusius blauzdeles atvėsinkite iki kambario temperatūros, nuimkite odelę, mėsą nuimkite nuo kaulo.

REKLAMA

Vištienos mėsa turi būti perkelta per mėsmalę. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Į svogūną galite įberti mėgstamų prieskonių – paprikos, maltų pipirų.

Vištienos faršą sudėkite į minkštą svogūną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Toliau į įdarą ant ugnies supilkite 150 ml sultinio, virkite, kol visas skystis išgaruos.

Į kiekvieną blyną dėkite po šaukštą įdaro ir susukite mėsą į blynų voką. Kraštelius galite patepti grietine, kad kepimo metu vokas nesuirtų.

REKLAMA

Keptuvės dugną įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite. Apkepkite blynų vokelius iki auksinės rudos spalvos.

Taip iš nedidelio kiekio ingredientų gausite skanų patiekalą. Tokiu atveju blynus su malta mėsa galima ruošti iš karto arba laikyti šaldytuve.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas