Obuolių šiaudeliai tapo vienu iš mūsų mėgstamiausių receptų, jie yra labai minkšti, švelnūs ir lengvai bei greitai paruošiami. Obuolius galima pakeisti bet kokiu įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 130 g;
- augalinis aliejus, 80 g;
- druskos, žiupsnelio;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- miltų, apie 300 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- obuoliai, 5 vnt;
- cukraus, 1 – 2 šaukštai;
- sviesto, 1 valgomasis šaukštas;
- cinamono pagal skonį;
- manų kruopos, 1 a.š.
Gaminimo procesas
Nuluptus obuolius supjaustykite gabalėliais ir troškinkite svieste ir cukruje apie 4 minutes ant silpnos ugnies. Įdėkite cinamono pagal skonį.
Patarimas: jei obuoliai labai sultingi, įberkite manų kruopų.
Įdarą atvėsinkite.
Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų ir išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą.
Patarimas: jei reikia daugiau miltų, nedėkite daug, masė turi būti minkšta ir minkšta.
Palikite 10 minučių.
Padalinkite tešlą į maždaug 20 dalių.
Iškočiokite plonais sluoksniais, išdėliokite įdarą ir susukite į vamzdelį, užkišdami kraštus. Taip įdaras neištekės.
Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Galima aptepti plaktu tryniu.
Kepkite 20 minučių 220 laipsnių temperatūroje.
Kai vamzdeliai atvės, pabarstykite milteliais.
Labai švelnūs, minkšti ir kvapnūs vamzdeliai su obuolių įdaru – tai prabangus kepinys, kurį būtinai patiekiame ant šventinio stalo.