Kodėl blynai yra apvalūs ir kodėl šis gaminys turi būti plokščias? Tikriausiai bent kartą gyvenime uždavėte sau šį klausimą.
Faktas yra tas, kad anksčiau blynai buvo ritualinis pagonių patiekalas. Šio tipo miltų gaminiai buvo naudojami kaip auka dievams. Buvo tikima, kad mirusių žmonių sielos valgo blynus. Tai suteikia gyvo tikėjimo, kad derlius bus gausus ir nebus pražūtingos sausros.
Mirusio pasaulio personifikacija blyne yra beveik nepastebimas gaminio apčiuopiamumas. Tai yra, jei paimsime blyną jo nelenkdami, suprasime, koks jis plonas, beveik neapčiuopiamas. Nepakluskime mūsų pagonių protėvių įsitikinimams, geriau tiesiog paruoškite skanius blynus.
Blynų ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt.;
- druska – ½ šaukštelio;
- cukrus – a.š;
- pienas – 500 ml;
- miltai – 7 šaukštai;
- soda – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Kiaušinius išplakite su druska ir granuliuotu cukrumi iki vientisos masės. Į mišinį supilkite 50 ml pieno, persijokite miltus ir soda. Sumaišykite blynų tešlą, palaipsniui pildami pieną.
Į gautą tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir sumaišykite ingredientus. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite plonus blynelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Blyną supjaustykite į tris ilgas 3 cm storio juosteles ant kiekvienos juostelės kraštelio dėkite mėgstamą įdarą ir įvyniokite į blyną trikampiu.
Pripildytus blynus perkelkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Skardą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Šiam blynų receptui tinka absoliučiai bet koks įdaras.
Pavyzdžiui, bus skanu išsikepti blynus su mėsa, varške ar daržovėmis.