Home » Receptai » Taip gaminu 15 metų vietoj kotletų. Švelnūs ir sultingi: tingūs pyragėliai greitam užkandžiui

Taip gaminu 15 metų vietoj kotletų. Švelnūs ir sultingi: tingūs pyragėliai greitam užkandžiui

by admin

Senovės graikams ir romėnams kopūstai buvo vaistas, galintis padėti nuo bet kokios ligos – galvos skausmo, kurtumo, nemigos ar pykinimo. Mokslininkai šiai daržovių kultūrai skyrė daug darbo, o kiti tikrai įvertino skonį.

REKLAMA

Įdomu tai, kad priešingai nei bulvės, kopūstai iškart pelnė žmonių palankumą. Čia nebuvo įvairių prietarų ar įspėjimų, visi šiltai priėmė prekę.

Užuot ilgai ruošę pyragus, paruošime greitą užkandį. Gaminimas neužims daug laiko, o skonis jus nudžiugins. Tarp ingredientų bus kopūstai!

 Ingredientai:

REKLAMA
  • Miltai – 400 gr.;
  • Kopūstai – 500 gr.;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Kefyras – 400 ml;
  • Soda – šaukštelis;
  • Morkos – vnt.;
  • Svogūnai – vnt.;
  • Druska – 0,5 šaukštelio;
  • Pipirai.

Gaminimo procesas:

Susmulkinkite pusę kopūsto galvos. Tada smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Svogūną sudėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Tada sudėkite paruoštas morkas. Sumaišykite mentele. Suberkite kopūstą, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps. Įberkite druskos ir pipirų. Palikite atvėsti.

REKLAMA

Į dubenį įmuškite du vištienos kiaušinius ir išmaišykite šluotele. Įpilkite kefyro, sumaišyto su soda. Suberkite miltus ir išmaišykite tešlą iki vientisos masės.

Sumaišykite tešlą ir troškintus kopūstus.

Supilkite mišinį šaukštu mažomis porcijomis į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepimas iš abiejų pusių.

REKLAMA

Patiekalas paruoštas, sudėkite į lėkštę ir skanaukite.

Tai vienas greičiausių užkandžių, pakeičiančių pyragus.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas