Keista, bet šiuolaikiniai vaikai ne itin mėgsta uogienę. Matyt, dėl daugybės alternatyvių saldumynų cukraus tyrė iš uogų XXI amžiuje tapo nebeaktuali.
Tačiau tai nereiškia, kad turėtumėte pamiršti apie deserto gaminimą iš uogų. Uogienė yra svarbi mūsų šalies kultūros dalis. Iš uogienės gaminami skaniausi saldūs pyragėliai!
Šio deserto protėvis yra turkiškas malonumas. Šis skanėstas nuo seno buvo verdamas iš medaus, riešutų ir vaisių. Manoma, kad europiečiai žinias apie vaisių ruošimą perėmė Rytuose dėl turkų malonumo.
Papasakosime, kaip tinkamai panaudoti uogienę – pagaminkime pyragą.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- cukrus – 90 g;
- vanilinis cukrus – 8 g;
- pienas – 75 ml;
- augalinis aliejus – 75 ml;
- miltai – 180 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- uogienė – 200 g;
- riešutai – 50 g;
- cukraus pudra – šaukštelis.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite vanilę ir klasikinį granuliuotą cukrų, supilkite pieną ir augalinį aliejų, minutę plakite mikseriu, kol susidarys putos. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir toliau minkykite mikseriu 30 sekundžių.
Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite pergamentu ir užpildykite paviršių ½ tešlos. Biskvitą kepkite 14 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Biskvito paviršių patepkite uogiene, išpilkite likusią tešlą.
Tęskite pyragą 18 minučių toje pačioje temperatūroje.
Pyrago viršų patepkite uogiene, pabarstykite grūstais riešutais ir cukraus pudra.
Pasirodo greitas ir nebrangus pyragas su uogiene.
Galite naudoti bet kokį pasirinktą džemą arba pakeisti jį uogiene.