Kiek gerų žodžių buvo pasakyta apie tokią paprastą daržovę kaip bulvės. Atrodytų, kad tai tik šakninė daržovė, kurios sudėtyje yra daug krakmolo. Tačiau net ir šis krakmolas tinkamoje vietoje ir laiku gali padaryti stebuklus.
Tikriausiai žinote, kad po Aliaskos pardavimo JAV prasidėjo aukso karštinė. Žemės sklype buvo rasta daug aukso, o tai paskatino amerikiečius iškasti šį elementą.
Tačiau dėl antisanitarinių sąlygų tarp kalnakasių prasidėjo skorbutas. Bulvės gali išgydyti šią baisią ligą. Dėl didelės paklausos daržovių kainos išaugo 20 kartų.
Dabar bulvės nevertos tiek pinigų. Todėl iš šios daržovės galime pagaminti daug įvairių užkandžių ir patiekalų.
Ingredientai:
- bulvės – 3 vnt .;
- sūris – 2 griežinėliai;
- druska – žiupsnelis;
- kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai;
- paprika – šaukštelis;
- sviestas – 50 g;
- pienas – 200 ml;
- česnakai – 5 skiltelės;
- vanduo – 25 ml;
- miltai – a.š.
Gaminimo procesas:
Bulves reikia nulupti ir supjaustyti plonais lapeliais. Šiuos lapus pamirkykite vandenyje ir gerai išspauskite visą skystį. Bulvių lapus pabarstykite druska, krakmolu ir gerai išmaišykite.
Iš krakmolo bulvių mišinio išspauskite susikaupusį skystį. Iš bulvių mišinio suformuokite mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Padažas.
Keptuvėje ištirpintame svieste pakepinkite susmulkintą česnaką. Sūrio griežinėlius sutarkuokite ant smulkios trintuvės. Apkepusį česnaką pabarstykite miltais ir sumaišykite su sviestu.
Į kreminę masę supilkite vandenį ir pieną, kad padažas nebūtų tirštas. Suberkite papriką ir tarkuotą sūrį ir sumaišykite ingredientus.
Kai visi padažo ingredientai išsilydys ir susidarys vienalytė masė, mišinį galite nukelti nuo ugnies. Padažas paruoštas.
Atskiroje keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus sukurkite gruzdintuvą – įkaitinkite riebalus.
Įkaitintame aliejuje apkepkite bulvių rutuliukus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padažui galite naudoti ir kietą, ir lydytą sūrį.
Tai universalus užkandis, puikiai tinkantis bet kokiai progai.