Salotos yra svarbi geros žmogaus mitybos dalis. Tinkamai paruoštas šis patiekalas gali suteikti daug vitaminų ir mineralų.
Pavyzdžiui, burokėlių salotos yra tokios salotos. Tačiau ne visi žmonės mėgsta burokėlių kvapą. Šią daržovę virti gali ilgai. Yra daugybė salotų, kurias galima pasigaminti be nereikalingų gudrybių.
Taip gaunamas gana sotus ir sveikas maistas.
Salotoms taip pat reikėtų pasirinkti tinkamą padažą. Nuolat maišant daržoves su majonezu, galima paneigti visas naudingas daržovių savybes.
Parodysime, kaip pasigaminti skanių korėjietiškų salotų su gardžiu padažu.
Ingredientai:
- Korėjos morkos – 150 g;
- citrinos sultys – šaukštelis;
- vištienos kiaušiniai – 3 vnt .;
- garstyčios – šaukštelis;
- lydytas sūris – 2 vnt.;
- cukrus – šaukštelis;
- krabų lazdelės – 200 g;
- druska – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 200 ml.
Gaminimo procesas:
Išvirkite porą kiaušinių, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius ir sūrį sutrinkite ant smulkių trintuvės dantukų. Krabų lazdeles reikia padalyti į pluoštus ir supjaustyti vidutinėmis juostelėmis.
Viename inde sumaišykite sūrį, korėjietiškas morkas, kiaušinius ir krabų pluoštus.
Supilkite augalinį aliejų į maišytuvo indą ir sumuškite kiaušinį. Į sviestą supilkite druską ir granuliuotą cukrų, suberkite garstyčias. Naudodami panardinamąjį trintuvą, išplakite ingredientus iki baltumo.
Pagardinkite salotas paruoštu majonezu.
Taigi, turime sveikas ir skanias korėjietiškas salotas, pagamintas iš paprastų ingredientų.
Kartu su naminiu majonezu patiekalas tampa dietiškesnis.