Kiekviena mama žino, kad avižiniai dribsniai laikomi vienu sveikiausių pusryčių patiekalų. Tačiau beveik niekas nemėgsta klasikinės košės versijos.
Ekspertai atskleidė, kaip padaryti, kad avižiniai dribsniai būtų daug skanesni ir vaikai tiesiogine prasme laižytų dubenėlius.
Norėdami paruošti, jums reikės :
- avižiniai dribsniai – 1 puodelis;
- pienas – 2 stiklinės;
- bananas – 1 vnt;
- obuolys – 1 vnt;
- medus – 2 valg. šaukštai;
- cinamonas – ¼ šaukštelio;
- riešutai, uogos, druska pagal skonį.
Paruošimas:
Paimkite nedidelį puodą, supilkite į jį pieną ir užvirkite. Po to į indą supilkite avižinius dribsnius.
Virkite košę nuo penkių iki septynių minučių.
Tuo pat metu paruoškite kitus ingredientus. Paimkite bananą ir obuolį, tada kiekvieną vaisių supjaustykite kubeliais.
Sudėkite ingredientus tiesiai į avižinius dribsnius. Tiesiog įmeskite į keptuvę vaisių, medaus ir žiupsnelį druskos. Jei norite, galite pridėti susmulkintų sausų riešutų branduolių ar uogų. Cinamonas taip pat gali būti puikus priedas.
Uždenkite košę dangčiu ir palikite porą minučių pastovėti.
Praėjus tam tikram laikui, patiekalas bus visiškai paruoštas. Jis gali būti saugiai patiekiamas vaikams pusryčiams.