Varškės tešla gaunasi minkšta, švelni, aromatinga. Šie blynai paruošiami paprastai ir greitai, svarbiausia teisingai pagaminti choux tešlą ir tada patiekalas bus tobulas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- varškės, 300 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- žiupsnelis druskos;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- kefyras, 300 ml;
- miltų, apie 250 g;
- verdantis vanduo, 300 ml;
- kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- vanilinas pagal skonį;
- augalinis aliejus, 4 šaukštai.
Gaminimo procesas
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, druska ir cukrumi. Mišinį sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės.
Supilkite kambario temperatūros kefyrą ir išmaišykite.
Įpilkite vanilės pagal skonį, kepimo miltelių ir dalimis pradėkite dėti išsijotus miltus.
Supilkite verdančiu vandeniu ir toliau dėkite miltus.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Patarimas: miltų gali prireikti daugiau, viskas priklauso nuo varškės riebumo ir kiaušinių dydžio. Tešla neturi būti labai tiršta, bet ir ne skysta.
Blynus apkepkite keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi.
Rezultatas – aromatingi ir švelnūs blynai, kuriuos galima patiekti su įvairiais įdarais. Pavyzdžiui, taip pat su varške ir džiovintais vaisiais, aguonomis ir medumi, riešutais. Skanu su mandarinų ar apelsinų uogiene.