Home » Receptai » Varškės pyragas – mano močiutės receptas. Daugelio pamirštas: puikiai iškepa su bet kokiu įdaru

Varškės pyragas – mano močiutės receptas. Daugelio pamirštas: puikiai iškepa su bet kokiu įdaru

by admin

Pyragas yra geras tai, kad jis visada gerai išeina: tešla paprasta ir universali, puikiai iškepa su bet kokiu įdaru, net su varške.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • miltai, 400 g;
  • cukrus, 80 g;
  • sviestas, 180 g;
  • vanilino, žiupsnelio druskos;
  • kepimo milteliai, 10 g;
  • varškės, 720 g;
  • cukrus, 30 g;
  • grietinė, 200 g;
  • kiaušiniai, 4 vnt;
  • krakmolas, 60 g.

Gaminimo procesas

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, tada įpilkite cukraus ir vanilino.

Sudėkite minkštą sviestą ir plakite plaktuvu.

Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą.

Tešlą perpjauname į dvi dalis, supakuojame į maišelius ir dalį dedame į šaldiklį, o antrąją į šaldytuvą 30 min.

Varškę sumaišyti su krakmolu ir cukrumi, kiaušinius, grietinę ir sutrinti blenderiu.

Formą padengiame pergamentu ir išimame tešlą iš šaldytuvo, paskirstome ir formuojame šonus.

Paskleiskite įdarą ir ant viršaus užtarkuokite antrąją tešlos dalį.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.

Tarkuotas pyragas pasirodo švelnus, minkštas, purus. O jei į varškę įbersite citrusinių vaisių žievelės, gausite tikrą naujametinį stebuklą.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas