Greitas pyragas pravers, jei ant slenksčio pasirodys netikėti svečiai. Be to, ingredientų jam galima rasti kiekvienoje virtuvėje.
Ingredientai:
- vištienos kiaušinis – 4 vnt.
- cukrus – 180 g
- sviestas – 100 g
- pienas – 200 ml
- kepimo milteliai – 1,5 arbatinio šaukštelio
- miltai – 380 g
- obuoliai – 4 vnt (vidutinio dydžio)
Trupiniams:
- miltai – 1 valgomasis šaukštas
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- sviestas – 15 g
Užpilui – migdolų žiedlapių (nebūtina)
Gaminimo procesas:
Į stiklinį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite šluotele.
Į mišinį supilkite pieną ir iš anksto ištirpintą sviestą. Dar kartą gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Maišykite šluotele, kol gausis vienalytė tiršta masė.
Į tešlą sudėkite iš anksto nuluptus ir mažais kubeliais supjaustytus obuolius. Švelniai išmaišykite mišinį mentele ar šaukštu.
Paimkite miltus trupiniams ir suberkite į gilią lėkštę. Dabar įpilkite cukraus ir minkšto sviesto (netirpsta). Mišinį minkykite pirštais. Mums baigta trupinėti kompozicija.
Paimkite kepimo indą (27 x 16). Į ją supilkite tešlą su obuoliais. Mentele išlyginkite paviršių. Pabarstykite trupiniais ir (nebūtina) migdolų drožlėmis.
Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Išimame pyragą iš orkaitės, mentele atskiriame šonus nuo keptuvės sienelių, atsargiai atleidžiame ir supjaustome pyragą porcijomis.