Vištienos krūtinėlė yra liesa dietinė mėsa, kurioje yra daug baltymų. Baltymai yra pagrindinė kūno ląstelių statybinė medžiaga ir būtini raumenų masei, sveikai odai, plaukams ir nagams palaikyti.
Be to, vištienos krūtinėlėje yra B grupės vitaminų, kurie dalyvauja medžiagų apykaitoje ir nervų sistemos veikloje, taip pat vitaminų A ir PP, kurie būtini sveikai odai ir regėjimui.
Vištienos krūtinėlėje taip pat yra mineralų, tokių kaip kalis, fosforas, geležis ir magnis. Jie dalyvauja širdies ir kraujagyslių sistemos veikloje, formuojasi kaulams ir dantims, perduoda nervinius impulsus.
Paruoškime paprastą vištienos krūtinėlės patiekalą – blynelius
Ingridientai :
- Vištienos krūtinėlės filė – 300 g;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Miltai – 2 v.š. l.;
- Sūris 20% – 40 g;
- Pundelis žalumynų;
- Druska – ⅓ šaukštelis.
Gaminimo procesas:
Iš filė pašalinkite gyslas ir supjaustykite mažais kubeliais. Į mėsą įmuškite kiaušinį, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Susmulkinkite žalumynus ir suberkite į vištienos mėsą. Mišinį pasūdykite ir išmaišykite.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite mažus pyragėlius.
Šiam procesui galite naudoti virimo žiedą.
Blynus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Po 10 minučių blynus reikia apversti, kad būtų tolygesnė auksinė spalva.
Gauni gražius nekaloringus blynus. Jie puikiai dera su daržovėmis ir grūdais.