Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Nuo to labai priklauso jūsų savijauta visą dieną. Kad pusryčiai jums nepakenktų, atsisakykite šių 5 maisto produktų, kurie dėl kokių nors priežasčių dažniausiai valgomi ryte.
1. Musliai ir greitai paruošiamos košės
Paradoksalu, bet musliai pusryčiams yra bloga idėja, visų pirma jūsų sveikatai. Kaip žinote, košės yra geras pasirinkimas pusryčiams. Juose yra daug maistinių skaidulų, maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų.
Tačiau greitai paruošiamose košėse visų šių naudingų komponentų nėra. Tokioms košėms gaminti grūdai yra specialiai apdorojami, po to juose nebelieka nieko naudingo.
Muslis yra tie patys perdirbti grūdai dribsnių pavidalu, pridedant sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir cukruotų vaisių. Šiame produkte yra daug cukrų. Be to, jame gali būti dažiklių, skonių ir konservantų. Visa tai daro muslią nesveiku.
2. Sumuštiniai su dešra
Šis tradicinis pusryčių tipas daugeliui pasirodo esąs vienas žalingiausių. Ką mes turime? Kvietinė duona, sviestas ir dešra (dažniausiai ne pačios aukščiausios kokybės). Tai paprastų angliavandenių ir nesveikų riebalų derinys, kuris greitai nusėda ant juosmens.
Rytinį sumuštinį su dešra geriausia pakeisti rupių miltų duona su natūralia mėsa (virta arba kepta), šviežiomis daržovėmis ir lapiniais žalumynais. Tai malonu ir sveika!
3. Supakuotos sultys
Didžioji dauguma supakuotų sulčių gaminamos atkūrimo technologija iš sausos masės, įdedant vandens, cukraus ir kitų sulčių skonį gerinančių komponentų.
O vietoj vaisių minkštimo į tokias sultis dažnai dedama burokėlių minkštimo arba pektino. Nereikia kalbėti apie tokių produktų naudingumą, nes juose praktiškai nėra naudingų komponentų, kurių yra šviežiai spaustose sultyse.
Kalbant apie šviežiai spaustas sultis, jos tikrai sveikos, bet gerti tuščiu skrandžiu – nesveika. Šviežiai spaustose sultyse esančios organinės rūgštys dirgina skrandžio gleivinę.
4. Šokolado ir riešutų užtepėlės
Nustebsite, tačiau šiuose gaminiuose nėra nei šokolado, nei riešutų! Tokios pastos susideda iš hidrolizuotų augalinių aliejų, kakavos sviesto, pieno miltelių ir įvairių kvapiųjų medžiagų priedų.
Reguliarus šokolado ir riešutų sviesto vartojimas blogina medžiagų apykaitą , taip pat sutrikdo žmogaus valgymo elgesį. Gydytojai tikina, kad net uogienė ar marmeladas (nepaisant jų kaloringumo) bus sveikesni už šiuos produktus.
5. Lydytas sūris
Lydyto sūrio geriau visai vengti ir jo nevalgyti pusryčiams, pietums ar vakarienei. Ir viskas todėl, kad jį sudaro tik riebalai ir jis neturi naudingų tikro sūrio savybių.
Be to, jo gamyboje, kaip taisyklė, naudojamos sūrio gamybos metu gautos atliekos, kurių negalima parduoti dėl pasibaigusio galiojimo termino.