Sodrūs, erdvūs ir minkšti pyragėliai, įdaryti ryžiais ir raugintais agurkais. Aš dažnai gaminu užkandžių pyragus iškyloms ir savaitgaliams, mano šeima juos labai mėgsta.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 400 g;
- sausos mielės, 7 g;
- vandens, apie 350 ml;
- druskos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 1 a.š.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- ryžiai, 70 g;
- raugintų agurkų, 450 g;
- svogūnai, 2 – 3 vnt.
Gaminimo procesas
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės.
Trys agurkai ant rupios trintuvės.
Sumaišykite ryžius, svogūnus ir agurkus.
Patarimas : į įdarą taip pat galite įdėti gerą puokštę smulkiai pjaustytų krapų ir keptų grybų.
Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi ir druska, mielėmis.
Pirmiausia užpilkite 300 ml šilto vandens ir, jei tešla pasirodys per tiršta ir nesimaišo iki vientisos masės, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kol gerai iškeps.
Formuojame pyragėlius su įdaru ir kepame įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių ant silpnos ugnies.
Pyragai skanūs karšti arba šalti. Kitą dieną juos tik šiek tiek pakepinu lydytame svieste ir išeina dar skanesni.