Home » Receptai » Taip gamino močiutė. Pamirštas 60-ųjų receptas: bulviniai paplotėliai su kefyru

Taip gamino močiutė. Pamirštas 60-ųjų receptas: bulviniai paplotėliai su kefyru

by admin

Tikslią pyragų kilmę vis dar gaubia paslaptis. Neįmanoma tiksliai pasakyti, kas sugalvojo tokį skanų ir išskirtinį tešlos gaminį. Vieni istorikai mano, kad pyragai į šiuolaikinę gastronominę kultūrą atkeliavo iš Senovės Romos, kiti kepimą priskiria modernesnėms rytų slavų gentims.

REKLAMA

Pyragai tapo mūsų kultūros kultūros reiškiniu. Kepimo pagalba buvo galima nustatyti, kokia gera šeimininkė namuose, kiek uždirba jos vyras ir kaip gerai gyvena visa šeima.

Vargšai, kaip taisyklė, gamindavo pyragus iš ruginių miltų. Jis buvo pigiausias, todėl prieinamas visiems gyventojų sluoksniams. Atitinkamai, pyragai su daržovėmis reiškė skurdą, o mėsos pyragai – apie turtus ir gerovę.

Šiais laikais mes nesidalijame šiomis sąvokomis, o vadovaujamės tik pageidavimais. Todėl galime drąsiai ruošti bulvių pyragus.

REKLAMA

Ingredientai:

  • kefyras – 200 ml;
  • druska – šaukštelis;
  • soda – ½ šaukštelio;
  • bulvės – 500 g;
  • sūris – 150 g;
  • cukrus – šaukštelis;
  • miltai – 200 g;
  • svogūnai – 2 vnt.

Gaminimo procesas:

Sumaišykite kefyrą su soda ir puse šaukšto druskos, leiskite komponentams susilieti. Šiuo metu sūrį sumalkite ant vidurinių trintuvų ir supilkite į kefyrą.

REKLAMA

Miltus persijokite į kefyro masę ir užminkykite elastingą tešlą. Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu, virkite 12 minučių.

Kol kas smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste ir cukruje ant vidutinės ugnies apie 4 minutes. Minkykite tešlą rankomis ir padalinkite į 10 kolobokų.

Kiekvieną bandelę iškočiokite į storą plokščią 5-6 cm skersmens pyragą, išvirtas bulves paverskite bulvių koše, tada sumaišykite su keptais svogūnais ir druska.

REKLAMA

Į papločių vidurį dėkite po šaukštą įdaro ir užfiksuokite kraštus.

Pyragėlius apkepkite dideliame kiekyje aliejaus keptuvėje po minutę iš abiejų pusių.

Šis kefyro bulvių pyrago receptas yra neįtikėtinai paprastas.

REKLAMA

Net pradedantysis gali pagaminti tokius kepinius be orkaitės ir nereikalingų manipuliacijų su tešla.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas