Drebučių pyragas yra pyrago rūšis, kurioje įdaras užpildomas skysta tešla. Tešlą galima gaminti su kefyru, grietine, jogurtu ar kitais rauginto pieno produktais. Įdaras gali būti mėsos, žuvies, daržovių, vaisių ar uogų.
Pyragus lengva paruošti ir jie yra subtilaus skonio. Jie gali būti saldūs arba pikantiški, todėl yra universalus patiekalas. Iškeptipyragą nesudėtinga net pradedančiajam virėjui. Svarbiausia žinoti receptą, kuris padės sukurti šiuos kepinius namuose.
Mes jums pasakysime, kaip iškepti pyragą su kiaušiniais ir žaliais svogūnais.
Ingredientai:
- Kefyras – 500 g;
- Kiaušinis – 2 vnt.;
- Miltai – 350 g;
- Druska – 3 g;
- Cukrus – 2 g;
- Soda – 5 g;
- Sviestas – 100 g.
Užpildo ingredientai:
- virtas kiaušinis – 8 vnt.;
- Žalias svogūnas – 50 g;
- virti ryžiai – 200 g;
- Druska – 12 g.
Gaminimo procesas:
Įdarui kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Atskirame inde paruoškite tešlą, į ją įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, supilkite sviestą ir kefyrą.
Sumaišykite visus ingredientus, supilkite į mišinį soda ir miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją dalį tešlos.
Tešlą paskirstykite ant paviršiaus. Virtus ryžius sumaišykite su kiaušiniais ir svogūnais, pasūdykite ir perkelkite ant tešlos paviršiaus.
Likusią tešlą supilkite ant įdaro ir paskirstykite ant viršaus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Pasirodo, puikus pyragas. Tą patį pyragą galima ruošti su kitais įdarais, pavyzdžiui, mėsa ir bulvėmis.